Joulun sydän vieteltiin Nivalassa minun kotona.Joulupukki toi koiruuksille perinteiset paketit. Unna ehti kaksi kertaa käydä salapaikassa paketteja maistelemassa.....Koirat tonttuilivat ennen "pukin vierailua". Aava ei ollut oikein innostunut tonttuilusta :)

     2192258.jpg

Lahjat jaettiin ja koiruudet saivat lahjansa. Tomera Unna keräsi kokemuksen syvällä rintaäänellä kummankin lahjalelut yhteen paikkaan..

     2192251.jpg

Unnan vihreä lelu tyhjennettiin sitten samantien lahjapapereiden joukkoon. Siitä jäi ihan hyvä "nahka" leikkejä varten.

Joulupäivänä tutustuttiin Nivalan keskeiseen nähtävyyteen, Miina Äkkijyrkän tekemään "Tillaripatsaaseen". Patsas on keskellä kaupunkia, ihan kotini lähellä.

     2192267.jpg

           2192266.jpg

Joulupyhien jälkeen suunnistettiin Oulaisiin Sarin, Simpan ja bernukoiden luo. Kyllä oli taas jälleen mukava seurata isojen bernien; Mimmin, Hetan, Meten ja Hanoin yhteiselämää valkoisten pikkuparsonien kanssa.. Kummatkin osaavat varoa omalla tahollaan toisiaan. Välillä Aava komensi takajaloillaan isompien hillumista ja välillä oli hyvä kiivetä vähän korkeammalle tarkastelemaan tilannetta. Unna lähinnä kuljeskeli piittaamattomana koiruuksien joukossa.

     2192374.jpg

         Aava vahtii Hetaa Sarin sylistä...

Heta halusi välttämättä myös kömpiä Esan syliin. Parsonit näyttivät hyvää mallia miten se tehdään! Sari kommentoi heti:"Tassuparturi todellakin Hemppaa odottaa heti ensitilassa, luomuberni!"

     2192572.jpg

 

     2192268.jpg

Mette ja Hanoi (äiti ja tyttö :) ) ruoka-aikaa oottamassa......

Sarille tuli vielä oma kasvatti hoitoon sunnuntaina ja sitten bernukoita olikin viisi! Aava kulki melkeinpä enimmäkseen takajaloillaan tassuttamassa Bertan (Ninicon Alberta) naamaa, siinä oli jotaki ihmeellistä!

Kävimmä vielä mutkan Nivalassa. Tiistaina 30.12. pyörähdettiin myös kattelemassa Unnan tulevaa sulhasta... Siihen vielä palaillaan jatkossa! :)  :)  :)

Ajelimme tosi hyvässä talvisäässä kotiin..Punaiset, Santta ja Rontti, kattelivat ihmeissään ja ihmeen hiljaisina kun tulimma. Näyttivät miettivän..nytkö muka tulivat.. Olivat olleet viikon hyvässä Alman ja Juhanin hoidossa.. Suurkiitos heille!!

Tänä aamuna oli satanut lunta reilu 10 senttiä ja tuuli ja lumipyry jatkui! Olipa meillä ollut mahtava tuuri kelin suhteen. Nyt varmasti olisi ollut todella huono keli ajella. Tuuli ja pyry on tällä hetkellä tosi kova...

     2192253.jpg

     2192255.jpg

Pysyisi keli vain tällaisena, että ihmiset eivät voi olla ampumassa raketteja tuntitolkulla...Unnalla on rakettisyndroona ja ei haluttaisi koiralle pahaa oloa. Ainakin äkkiä Savukoskella tänään ammutaan raketit. Pihalla ei voi olla muutakuin mitä pakko on!  Heh, heh...

OIKEIN HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2009 KAIKILLE BLOGIN LUKIJOILLE !!!!!