Lähdimme perjantaina asuntoautolla etelän näyttelyreissulle. Jäimme yöksi Pyhäsalmelle Emolanden leirintäalueelle. Unna oli tällä kertaa "maskottina" mukana. Punaiset jäivät kotiin Alman ja kumpp. hoitoon.

          1489834.jpg

 ^^Pyhäsalmen Emolahdessa oli lunta melkein yhtä paljon, kuin meillä!

*********************************************

Lauantaina suunnistimme sitten Jyväskylään. Jyväskylän Paviljonki tuntui aluksi aivan älyttömän isolta paikalta (vessaankin oli meidän kehän luota matkaa 100 m). Kehät olivat loppujen lopuksi hyvät. Matot oli laitettu kehäkiertoa ja edestakaisin-juttua varten kehiin.

Aavan luokassa oli kolme junnua; Aava, Kajaanin pentukehistä tuttu Kerttu (Miselin Mary Jo) ja uusi tuttavuus Beleriad Chadny. Aava sai Eri 1:n ja muut tytöt hyvät H:t.

        1489824.jpg

Tuomari vissiin tykkäsi Aavasta, koskapa arvostelu alkaa ja loppuu samalla lauseella: Hyvin lupaava. :) PN-kehässä Aava jäi toiseksi Pellon kavereiden Iinekselle (Mojovan Elentarille). Iines sai kolmannen sertinsä, eli näin Iineksestä tuli uusi SUOMEN MUOTOVALIO! Aava sai sitten sen vara-sertin. Ei huonolle kyllä hävitty! Oltiin tosi tyytyväisiä tuloksesta! Tuomari kehui vielä loppukättelyssä, että kaunis koira :)

        1489821.jpg

 ^^Iines: PN 1, SERTI, CACIB ja Fin MVA-Aava: PN 2, VARA-SERTI

Heti Pn kehän jälkeen oli Royal Canin Junior ROP-kehä. Uroksissa oli yksi Eri:n saanut uros, Gwragged Annwn Alaska. Tuomari kävi kummankin koiran luona ruusukkeen kanssa ja kysyi: "Haluatko sinä tämän?". Aava hyppäsi ruusuketta näppäämään ja sitten lopulta tuomari antois sen Aavalle. Uroksen blogissa kerrottiin, että tuomari oli sanonut heille: Te saitte jo sertin.

        1489860.jpg

^^Kumpumäki tarjoilee Royal Canin Junnu-Rop-ruusuketta koirille.

Royal Canin-Rop juniorieilla oli "iso" kehä iltapäivällä. Emme jääneet sinne, olisihan se ollut yhdenlainen kokemus sekin, mutta näin tehtiin.............

Rop-kehässä Iines oli VSP ja Velho (Miselin Mordor) komea poika oli ROP!!

       1489863.jpg

^^VSP Iines ja ROP Velho----komeita ovat!!!!

Lähdimme sitten ajelemaan taas kohti Pyhäsalmea odottelemaan seuraavaa päivää.

*********************************************

Sunnuntaina parsonkehät alkoivat vasta klo 14.00. Tuomarina oli Harry Tast. Juttuja kuului, että hän oli ollut tosi ankara päivän mittaan. Mietittiin Iineksen porukan kanssa Aavan esittämistä ja päädyin esittämään Aavan kyykyssä. Harjoittelut sujuivat kehän takana tosi hyvin.

       1487378.jpg

Kehässä sitten esitin Aavaa nopeammalla tempolla kuin lauantaina. Kumpumäki oli moittinut Aavan etuaskelta vähän liian lyhyeksi. Tuomari pyysi minua kulkemaan hitaanpaa, ok.. Sitten tuli seisottamisen vuoro. Rupesin kyykistymään alas, kun tuomari sanoi, älä turhaan asettele, esitä vapaasti..... Kaikki muut esittivät alhaalla, mutta minua tuomari pyysi esittämään vapaasti..minkähän takia???? Aavalla alkaa aina häntä laskea pikkuhiljaa seisoessa. Sehän ei ole rotumääritelmän mukaan virhe, mutta muilla pidettiin häntä reippaasti pystyssä, kädellä jos ei muulla.......

Arvostelu oli aivan mahtava, kyllä käymme varmaan taas Harry Tastin kehässä, jos kohdalle sattuu. Aavalla on kaikki hampaat olemassa, koska tuomari tutki hampaat tosi tarkkaan, ja aina jos puuttui tuli maininta. Ei mainintaa Aavalle!!

Aavan kehässä oli nyt neljä koiraa; Aava, Kerttu ja Foxy ja Tallitontun Tellu. Aava sai Eri 1, Foxy Eh 2 ja Kerttu ja Tellu hyvät H.t 

Pn- kehässä oli neljä koiraa. Aava, Iines, Tallitontun Nappi ja Peicco (A`mael Mellon Berylla Boffin).Aava sai sijoitukseksi Pn 3 ja taas vara-serti..... Iines oli komeasti ROP. Enää vara-serti ei tuntunut niin hienolle, kuin eilen. (Mistähän kummasta syystä?)

Sellainen reissu sitten se oli... kotona oltiin vähän ennen puolta yötä..rankka mutta mahtava reissu! Ajomatkaa tuli yhteensä n. 1500 km!

Aavan arvostelut ja kuvia löytyy Aavan näyttelyt-sivulta.

Uusi kamera on tulossa, vanhaa emme osaa käyttää...........siksi kuvanlaatu ei paras mahdollinen........