Asuntoauto oli lastattu vajaa kahden viikon reissua varten..huoh.

Reissun aluksi olimme Nivalassa kahden ystävän kanssa edustamassa 70-80-luvun Pappilan tallin porukkaa entisen ratsastusopettajamme hautajaisissa...huimasti on tullut muistoja mieleen meille niin tärkeästä elämänvaiheesta..

Seuraavaksi suunnistimme Oulun 2x KV-näyttelyihin. Teimme leirin Äimäraution raviradan tutulle tallialueelle.

Lauantaina 16.7. parsoneita oli kehässä 38. Tuomarina toimi Cristian Vantu, Romania. Mukana oli 14 urosta ja 24 narttua. Urosten nro 1 oli Enzo, Miselin Maxfactor.

Narttujen valioluokassa oli 2 koiraa.

Aavan tulokseksi tuli: Eri, SA, Vak2.

Aavan arvostelu: Elegant bitch. Nice shape, very good eyes, good front & ribcage. Medium angulations. Should have longer steps.

Narttujen nro 1 oli Tallitontun Unelma.

Lopulta Enzo oli ROP ja Tallitontun Unelma VSP. Onnea!

Kehien aikana ja jälkeen alkoi sade.....satoi ja satoi...Onneksi meillä oli asuntoauton edessä kunnon markiisikatos ja pressut alla. Tyttö viihtyi hyvin vettä loiskutellessa!  (kuvassa väärä päivämäärä....oikea 16.7.)

         

Sunnuntaina 17.7. parsoneille tuli tuomarimuutos. Tuomariksi tuli Luis Pinto Texeira, Portugali. Parsoneita oli liikenteessä 41. 16 urosta ja  25 narttua. Urosten nro 1 oli Aavan setä Mosse, Maitomiehen Morgan.

Narttujen valioluokassa oli tällä kertaa 4 koiraa. Vanhat tutut Kerttu ja Dani olivat lauantain lisänä.

Aavan tulokseksi tuli: Eri, Vak4.

Aavan arvostelu: Normal proportions. Correct mouth. Good set of ears. Good color of eyes. A little bit open front. Normal topline and angulation behind. Moves well.

ROPpi oli lopulta Dani, Sweetjumper`s Danish Delight ja VSP Mosse. Onnea!

Olipas mukava tavata parsonporukkaa pitkästä aikaa!!

Viikolla kierreltiin maakuntaa ja nähtiin tuttuja ja sukulaisia. Oulaisissa oltiin pari päivää Simpan ja Sarin ja bernukoiden luona. Unna tapasi eka kertaa Mocan, jonka totesi hyväksi kaivurikaveriksi!

Meidän tyttö ei ollut bernukoista moksiskaan..

         

Perjantaina, 22.7. lähdettiin sitten kohti Tornion Kv-näyttelyä. Parsonit olisivat vuorossa vasta sunnuntaina, mutta oli mukava nauttia yhdestä helteisestä lauantaista koiranäyttelyssä ilman koirien esittämistä.

Yöllä oli ukkonen ja Unnalla ei ollut kiva olla. Jännäsin, että mitenkähän seuraavana päivänä sään kanssa käy.

Sunnuntaina 24.7. aamulla ukkosteli myös ja satoi ihan kaatamalla. Meidän kehä oli vasta puolen päivän jälkeen ja onneksi ilma selkeni.

Unna oli puhtia täynnä ja ukkospelosta ei ollut jälkeäkään. Aava taas oli märällä nurmikolla oma masentunut itsensä..on se ihme otus!

Parsoneita oli kehissä 14, 7 urosta ja 7 narttua. Tuomarina toimi Karin Bergbom.

Urosten nro one oli Mosse!

Valionarttuja oli 2; Aava ja Unna!  Nyt minua jännitti erityisesti, Unna oli ollut kehissä viimeksi tasan 5 vuotta sitten..... Kravun Marika esitti Unnan  ja Unna voitti Aavan ansaitusti! Kumpikin sai SA:t. Parasnarttukehässä Unnan esitti Partasen Kirsi...ja Unna oli PARAS NARTTU 1 !! Aava oli toinen!

Unnan lopputulos: Eri 1, SA, PN 1, cacib

Aavan lopputulos: Eri 2, SA, PN 2, vara-cacib

Roppikehässä esitin Unnan itse ja oltiin VSP!! Mosse oli ROP! Kylläpäs oltiin tyytyväisiä!!

Unna ihan selväsi nauttii kehässä ja näyttelypaikalla olemisesta!! Olin ihan unohtanut sen luonteenpiirteen!

Kiitos hirmusti tytöille avusta Unnan esittämisestä!! Jälleen kerran oli mukava nähdä parsonporukkaa ja tutustua uusiin!!

Unnan arvostelu: Erinomainen koko ja sukupuolileima. Hyvät mittasuhteet. Erittäin hyvä pää, hienot korvat, hyvät silmät, pigmentti voisi olla täyttyneempi. Hyvin täyttynyt kuono, hyvä kaula ja ylälinja ja luusto. Riittävä eturinta. Hyvä runko ja taka-osa ja häntä. Erittäin hyvä karva. Kauniit tehokkaat liikkeet.  

Aavan arvostelu: Kaunis valio. Hyvä koko ja mittasuhteet. Hyvät korvat ja silmät. Kuono saisi olla hieman täyttyneempi silmien alta. Kaunis kaula ja ylälinja. Hyvä luusto. Eturintaa saisi olla hieman enemmän. Hyvä runko ja takaosa ja häntä. Erinomainen karva. Kauniit tasapainoiset liikkeet.  

Kylläpä kotimatka tuntui lyhyelle Ikean shoppailun jälkeen! Olipas meillä monipuolinen ja välillä kuumankostea, hikinen reissu!