Ei näiden päivitysten kanssa tahdo tulla nykyään enään yhtään mitään....taas on kulunut aikaa ja tapahtumia ollut.. yritetäänpäs muistella:

Syyskuun alussa käytiin Oulussa tapaamassa Aavan sukulaisia Maitomiehen puolelta, Unnan pentuja Leukua, Elliä ja Sveniä ja muitakin parsontuttuja. Samalla pyörähdettiin kahdessa ryhmiksessä Limingassa.

4.9. kehissä oli 23 parsonia, 9 narttua. Tuomarina oli Zeljko Gajic.

Mukana kehissä oli Aavan isä Max (Maitomiehen Maybach). Max sai kolmannen sertinsä ja tuli näin Suomen muotovalioksi!! Onnea!!!

Narttujunnuissa oli mukana myös Elli (Murustan Tuulenneito). Elli sai ERI:n, voitti luokkansa ja oli lopulta paras narttu 3 vara-sertin kera!! Hienoa ja onnea vielä kerran! Ellin arvostelu löytyy Ellin omasta blogista. Arvostelu on yhtä sanaa (very)lukuunottamatta ihan sama!

Aava pyörähti valioluokassa yksin ja tulokseksi tuli ERI, VAK 1, PN 1 ja VSP!

Aavan arvostelu:

3 years. Beautiful head and expression. Correct eyeshape and earset. Well de..? chest. Very nice topline. Correct tailset. Good front and rear anqulation. Excellent quality of coat. Moves very well.

ROP oli jälleen tuttu Mosse-setä (Maitomiehen Morgan) Mosse oli lopulta myös ryhmäkehissä RYP 3! Onnea!

5.9. oltiin kehissä taas. Tällä kertaa parsoneita oli paikalla 21, joista 8 narttua. Tuomari oli Iuza Beradze Kroatiasta.

Unnan tyttö Elli sai ERI:n ja oli luokkansa toinen.

Aava oli jälleen yksin valioissa. Sitä ei kiinnostanut pätkääkään sipsutella kehässä ja homma meni lähinnä perässä vetämiseksi..  Oli taas sellaisen päivän vuoro..

Aavan tulos ERi, VAK1, PN 2.

Aavan arvostelu:

Good size bitch with beautiful head. Good Expression. Enough correct topline. Not enough long hindquaters, but correct movement. Enough deep, but not enough wide chest. Good coat. Enough strong bone.

Oli tosi kiva nähdä parsonporukkaa, tuttuja ja uusia tuttuja! Kiitti Marika ja Kirsi viikonlopun tapaamisten järkkäämisestä!

14.-15.9. oli TEPOLA-hankkeen raatokoira-kenttäharjoitukset.

       

Harjoiteltiin metsässä hajustetun (=poronraadon haju) lelun kanssa leikkimistä (=riekkumista, noutamista ja etsimistä) ja verijälkeä. Oli tosi mukavaa! Meille jälkiharkat jäivät vain yhteen kertaan, kun taas oli lähdettävä reissunpäälle..

Oltiin jälleen "kotisuomessa" asioilla ja sukulaisissa ja juhlissa. Tällä kertaa ehdittiin paljon!

Tavattiin myös Unnan sisko Elsa (Wyomaers Boy What A Girl) emäntineen! Oli tosi kiva tavata taas!

^"Sisko ja sen sisko"

^Elsa hetken paikoillaan

"Mettästysleskeyttä" on kestänyt jo jonkin aikaa... Punaiset ovat saaneet toteuttaa itteään ja tulosta on tullut mukavasti!  Pihkakin on osoittautunut lupaavaksi linnunhaukkujaksi! Tästä on tosi hyvä jatkaa!