Käytiin leireilemässä Utajärvellä Terrileri-08! Viikonloppuna järjestettiin neljä LUT-koetta ja kaksi VERI-koetta. Porukkaa oli tullut Norjasta asti. Koirarotuja oli paljon, Uhman Minna laski, että ainakin kahdeksan terrierirotua ja mäyräkoirat siihen päälle! Parsoneita oli paikalla viikonloppuna meidät harjoittelijaleiriläiset (Uhma, Åsku, Rocky, Aava ja Unna) mukaan luettuna n. 10..?

(Kuvat Uhman porukan, Minna ja Timo Tuomalan, päivämäärä-kuvat  omia..)

   1843606.jpg

Melkein heti kun tulimme paikalle pääsimme katsomaan kettua.. Meidän tytöt katselivat kummissaan ja ihan ihmeissään, että mikä tuo on? Tuota hajua on usein meidän pihalla ja metsässä, ja nyt se sama haju raksuttaa tuossa... Rähinää ei tullut, likat vain katselivat kummissaan..

   1843550.jpg

Mikä,mikä mikä....????

1843549.jpg

edelleen....mikä, mikä....

Loppuilta seurattiin sitten silmä kovana LUT-koetta (luolakoirien taipumuskoetta) joka kesti pitkälle yli puolen yön! Tuomarina oli Vesa Turunen. Koemuoto oli meille uusi ja tosi mielenkiintoinen.!! Aikaisemmin meillä on ollut kokemusta vain pystykorvien linnunhaukkukokeista.

   1843605.jpg

Keinoluolaston alkuosa, lähtö ja ahdiko...

   1843610.jpg

Kravun Marika (Aavan isän kasvattaja) tyhjän luolan tarkistuskokeessa Pikin, Friedrich`s Royal Rhapsody, kanssa.

   1843711.jpg

Yöllä koe jatkui lamppujen avustuksella.... ja me vain innokkaasti seurattiin ympärillä haukkua kuunnellen ja jännittäen tulosta!

Kokeen jälkeen porukka jännitteli lopputuloksia ja meininki on tosi mukava! Oli tosi kiva jutella uusien ja entisten tuttujen kanssa! Luolakoiraporukka rotuun katsomatta on tosi rentoa jengiä! Menihän se sitten aikaiseen jutustellessa :)

Lauantaina käytiin tekemässä verijälki. Oinaan Jaana opasti ja antoi vinkkejä hommaan. Minä ja Kuusamon Marja-Leena tehtiin jäljet Aavalle ja Rockylle. Koiruudet selvittivät lyhyet jäljet ihan hyvin.

Päivät oli koirille pitkälti odottelua..

   1843591.jpg

Aava ihmettelee maailman menoa asuntoauton ikkunasta..

   1843612.jpg

....ja samoin Uhma ja Åsku asuntovaunun ikkunasta...

Uhma-tyttö pääsi sitten viimein kokeilemaan keinoluolastoon ketun kanssa lut-kokeiden välillä. Aikaisemmin Uhma oli selvittänyt ahdingon ja pätkän luolaa. Nyt oli edessä kokonainen luolasto. Oli huimaa seurata koiran hommaa!

   1843614.jpg

Uhma menossa luolastoon..kettu odottaa keskipesäkkeessä..

Loppujen lopuksi tytyli rysäytti luolastoon ja painosti kettua haarapesäkkeeseen asti niin, että ohjaajat sanoivat että ei muutakuin kokeeseen!! :) Wow! Olipa kiva nähdä tuo tilanne! On se Uhma PIPPURI-PIMU!!!!!

Illalla Jani piti vielä harjoitukset ketun sytytykselle ja sitten jo syttyneille ahdinkoharkat. Jonossa oli kummasti porukkaa: kettu-, jackrussel-, boreder- ja (meidän) parsonrussellinterriereitä. Meidän tytyt jälleen vain ihmettelivät otusta...

   1843547.jpg

   1843542.jpg

Jani veti laatikkoa nurmella ja Aava (kuin myös Unna) seurasi kiinnostuneena laatikkoa ja sen sisältöä!

Sunnutaina LUT- ja VERI-kokeet jatkuivat, mutta me lähdimme jo ennen puoltapäivää kohti Savukoskea. Kotona oltiin monien pikkuteiden jälkeen n. klo 20.

Hauska viikonloppu oli!! Oli mahtava tutustua lähemmin OSTY:n Marikaan ja Minnaan, Kuusamon Marja-Leenaan ja Oulunsalon Minnaan, Timoon ja vauva-Kaisaan..Tunnelma oli todella leppoisa ja tuttavallinen! Me saatiin paljon mietittävää ja vinkkejä uusille harrastuksille koirien kanssa ja muutenkin koirahommiin!

Onkohan ensi vuonna Terrileiriä....???  :)